INREGISTRARE

*
*
*
*
*
Campurile marcate cu asterix (*) sunt obligatorii.
facebook
twitter
logotype
deco

Va aflati in pagina: Acasa Doneaza 2%

img1
img2
img3
Doneaza 2% din impozitul pe venit pentru Asociatia Parintii Copiilor din Gradinita cu Program Prelungit nr.8 Sighetu Marmatiei PDF Imprimare Email
Share

La fel ca in anii trecuti, Codul Fiscal pune la dispozitia contribuabililor mecanismul de redirectionare a 2% din impozitul pe venit datorat pentru anul anterior, catre o entitate non profit. Conform Ministerului Finantelor Publice, modalitatea de implementare a prevederii este similara, contribuabilul trebuind sa completeze formularul 230 (pentru veniturile proveniind din salarii) sau 200 (pentru venituri din alte surse) si sa le depuna la administratia financiara de care apartin pana la data de 25 mai.

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie! Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata.
 
Cat cheltuiti?

Nimic!
Aceasta suma este o parte a bugetului de stat care este directionata de catre dumneavoastra catre o asociatie sau fundatie.

Multumim pentru ca ai ales  Asociatia Parintii Copiilor din Gradinita cu Program Prelungit  nr.8 Sighetu Marmatie pentru redirectionarea a 2% din impozitul pe venit.

Inainte de a merge mai departe trebuie sa stii ca:

-    Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit  catre o organizatie reprezinta alegerea ta si nu poti fi obligat sa faci acest lucru in favoarea unei organizatii sau alta;
-    Redirectionarea a 2% din impozitul pe venit nu te implica in niciun fel financiar; este responsabilitatea statului sa vireze  2 %  din impozitul deja platit de tine, catre o organizatie pe care tu ai ales-o.

Iata ce ai de facut:

Pasul 1: Descarca formularul si tipareste-l in doua exemplare.

Descarca de aici Formularul 230 completat cu datele Asociatia Parintii Copiilor din Gradinita cu Program Prelungit  nr.8 Sighetu Marmatie

Pasul 2: Completeaza formularele cu majuscule astfel:

•    Scrie anul 2013 in cele 4 casute din partea de sus a formularului

•    Completeaza  sectiunea I. DATE DE IDENTIFICARE A CONTRIBUABILULUI, cu datele tale,

•    Bifeaza optiunea 2 -  Sustinerea unei entitati  nonprofit/unitate de cult.

•    Daca ai descarcat formularul de pe situl nostru atunci datele  Asociatia Parintii Copiilor din Gradinita cu Program Prelungit  nr.8 Sighetu Marmatie sunt gata completate dar daca ai formularul din alta sursa (de exemplu de la Administratia Financiara sau de pe situl ANAF) atunci completeaza datele  Asociatia Parintii Copiilor din Gradinita cu Program Prelungit  nr.8 Sighetu Marmatie astfel: Denumire entitate -  Asociatia Parintii Copiilor din Gradinita cu Program Prelungit  nr.8 Sighetu Marmatie, Cod de identificare fiscala - 31485305, Cont (IBAN) bancar RO71BPOS25109852953RON02

•    Pune data si semneaza in chenarele din josul paginii. Nu trebuie sa iti faci griji daca nu stii suma care reprezinta 2% din impozitul platit, aceasta va fi calculata de reprezentantii Administratiei Financiare (pentru a calcula suma, aveti nevoie de fisa fiscala pe anul anterior, primita de la angajator de unde calculati cat reprezinta 2% din impozitul datorat).

Pasul 3: Pastreaza un formular completat pentru tine, iar pe celelalt il poti depune direct, trimite  prin posta cu scrisoare recomandata la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu sau putem sa le ducem noi in locul dumneavoastra.

Se poate descarca formularul si de pe situl anaf.ro de AICI

Va multumim anticipat pentru gestul dvs.!

 
Banner